TerrasTotaal

Onze selectie

Beste Bladzuigers van 2024

Met een bladzuiger ruim je de bladeren in je tuin met gemak op. Deze tuinmachines zijn speciaal ontwikkeld om bladeren op te zuigen, te versnipperen en vervolgens op te slaan in een zak. 

Om tot de beste bladzuigers van 2024 te komen heeft TerrasTotaal onafhankelijk gekeken naar alle bladzuigers in de markt.

Voordat je een bladzuiger gaat aanschaffen zul je een aantal keuzes moeten maken. Wat is mijn budget? Moet mijn bladzuiger ook moeten kunnen blazen? Speelt ergonomie een rol?

Om je te helpen met deze vragen hebben we bij TerrasTotaal de beste bladzuigers van 2024 voor je geselecteerd. Prijs is hier een grote factor maar hier hebben we ook gekeken naar functionaliteiten en ergonomie. De beste bladzuiger van 2024 is volgens TerrasTotaal de Eurom Gardencleaner 3001.

Onze top 5 bladzuigers van 2024:

  1. Eurom Gardencleaner 3001
  2. Bosch UniversalGardenTidy 3000
  3. VONROC 3 in 1 bladblazer
  4. Wolf Garten LBV 2600 E
  5. Black & Decker BCBLV3625L1-QW

1 – Eurom Gardencleaner 3001

De Eurom Gardencleaner 3001 is dé alleskunner voor in jouw tuin. Deze bladzuiger zuigt en versnippert niet alleen jouw bladeren maar kan ze ook nog eens wegblazen met maximaal 270 km per uur. 

Sluit de bladzuiger aan op de stroom en met het vermogen van 3000 watt kun je vervolgens in je tuin aan de slag. 3000 watt is krachtig maar helaas niet genoeg voor écht zware of natte bladeren. Heb je zwaardere klussen? Dan is een grovere bladzuiger een betere keus.

Eurom Gardencleaner 3001

Bij Eurom hebben ze ook gedacht aan ergonomie. Door het leveren van een draagriem en het toevoegen van een wiel onder de bladzuiger kun je op een verantwoordelijke manier door je tuin lopen zonder last te krijgen van je rug. Bovendien is de bladzuiger ‘slechts’ 2,65 kg zwaar.

Zowel zuigen, versnipperen als blazen
De bladzuiger is niet mega zwaar
De Eurom Gardencleaner 3001 is niet draadloos
35 liter raakt snel verstopt met bladeren

Wil je een alleskunner die goed is voor een gemiddelde tuin? Dan is de Eurom Gardencleaner 3001 de beste optie voor jou. Voor een leuke prijs maak je jouw tuin gemakkelijk bladvrij!

2 – Bosch UniversalGardenTidy 3000

Wil je bladeren wegblazen en opzuigen zonder problemen? De Bosch UniversalGardenTidy 3000 is een krachtige bladzuiger waar je met gemak aan de slag kan in jouw tuin. 

De motor in de Bosch zet de 3000 watt om naar kracht waarmee je makkelijk een berg bladeren mee kan opzuigen, zelfs natte bladeren. Door de versnipperfunctie kun je aardig veel opzuigen voordat de 50 liter zak helemaal vol zit met bladeren. 

Bosch UniversalGardenTidy 3000

Bosch heeft met de UniversalGardenTidy 3000 wel een vrij zware bladzuiger ontwikkeld, niet ideaal voor langdurig gebruik. In de zuigfunctie weegt de bladzuiger 4,7 kg, in de blaasfunctie 3,4 kg. Daarentegen hebben ze wel gedacht aan twee handige handvatten en het meeleveren van een draagriem.

Super krachtige bladzuiger voor alle soorten bladeren
Extra handvaten voor een goede grip
De bladzuiger is niet op accu
De Bosch is vrij zwaar in tegenstelling tot andere bladzuigers

Met de Bosch UniversalGardenTidy 3000 heb je een krachtige bladzuiger waarmee je allerlei soorten bladeren met gemak opzuigt. Je betaalt er iets meer voor maar dat merk je ook in de kracht en grotere opvangzak.

3 – VONROC 3 in 1 bladblazer

Heb je een kleine tuin en is een dure machine jou het geld niet waard? Met de VONROC 3-in-1 bladzuiger krijg je ook jouw tuin bladvrij. De VONROC 3 in 1 bladblazer is dan ook een hele goede budget bladblazer. 

Het voordeel van de VONROC is wel dat het alle functionaliteiten heeft. Naast de blaasfunctie van max 270 km/u kun je ook bladeren opzuigen en maximaal 40 liter opvangen in de zak. Probeer echter geen hoop met natte bladeren op te zuigen, daar is de VONROC niet krachtig genoeg voor.

VONROC 3-in-1 bladblazer

Ook aan ergonomie is gedacht in deze prijsklasse. Bij VONROC hebben ze tijdens het ontwerpen gekozen voor een wiel én het leveren van een draagriem, zo krijg je ook bij kleine klussen geen last van je rug. Super fijn in deze prijsklasse. De bladzuiger weegt ook maar 3 kg.

De VONROC is goedkoper dan andere bladzuigers
Licht in gewicht, weegt slechts 3 kg
Niet geschikt voor grote of zware klussen
40 liter raakt snel verstopt met bladeren

De beste budget optie wanneer je op zoek bent naar een bladzuiger is de VONROC 3-in-1 bladblazer. Met de vele functies kun je met gemak in kleine tuinen toch aan de slag met het weghalen van het blad.

4 – Wolf Garten LBV 2600 E

Bij Wolf Garten hebben ze een goede allround bladzuiger kunnen ontwikkelen. Met de Wolf Garten LBV 2600 E kun je met gemak je tuin bladvrij maken. Het vermogen van 2600 W en het blaasvermogen van 270 km/h is voor de meeste tuinen meer dan genoeg. Genoeg vermogen maar daarom maakt de bladzuiger ook redelijk wat lawaai.

Natte bladeren zijn vaak een last voor een bladzuiger. Bladeren willen nog weleens aan de grond blijven plakken en dan kan een bladzuiger die niet genoeg vermogen heeft er weinig mee. Wolf Garten heeft daarvoor een oplossing, ze hebben vooraan een soort mini hark geplaatst waarmee je de bladeren loshaalt van de grond. Ideaal, zo krijg je deze bladeren snel weg.

In tegenstelling tot andere vergelijkbare producten is de Wolf Garten iets duurder. De bladzuiger heeft, op de mini hark vooraan, alles wat je voor deze prijs zou verwachten. Zo is er aan ergonomie gedacht middels een riem en wielen. De bladzuiger voelt met 3,5 kg ook niet zo zwaar aan, dit maakt het prettig in gebruik.

Mini hark voor het losmaken van bladeren
Allround bladzuiger voor jouw tuin
Duurder dan andere vergelijkbare bladzuigers
De Wolf Garten produceert vrij veel lawaai

Met de Wolf Garten koop je een stukje zekerheid. De bladzuiger is een goede allrounder die voor de meeste tuinen geschikt is. Het heeft alles wat je zou verwachten van een bladzuiger.

5 – Black & Decker BCBLV3625L1-QW

Geen gedoe met kabels? Dan is de Black & Decker de optie voor jou. De accu in de bladzuiger is het grootste pluspunt maar daarmee ook het grootste minpunt. Het brengt je een hoop vrijheid, maar daar betaal je ook voor. 

De 36v accu is krachtig genoeg om bladeren mee weg te blazen en op te zuigen, zelfs natte bladeren. Dit doe je allemaal vrij gemakkelijk, Black & Decker heeft namelijk een extra handvat die prettig in gebruik is. De bladzuiger is namelijk vrij zwaar (4,7 kg) en daarom wel prettig dat je met het handvat en wielen je bladeren nog vrij comfortabel kan opzuigen.

De accu van de Black & Decker geeft je een hoop vrijheid tijdens het opzuigen van bladeren. Dit is fijn, maar niet altijd van lange duur. De accu gaat vaak niet langer dan 30 minuten mee. Als je geen tweede accu hebt, kun je dus ook niet langdurig aan de slag.

De Black & Decker werkt op accu
Comfortabel gebruik door extra hendel
De accu gaat max. 30 minuten mee
Je moet aardig wat betalen voor de bladzuiger

Met de Black & Decker BCBLV3625L1-QW ervaar je een comfortabele, snoerloze ervaring. Alhoewel de accuduur niet mega is kun je wel je tuin met gemak bladvrij krijgen, dat allemaal wel voor een redelijk prijsje.

Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu