TerrasTotaal

Onze selectie

Beste Elektrische Terrasverwarmers

Die heerlijke lente- en zomeravonden in je tuin of op je balkon, je kent ze wel. Daar wil je toch zo lang mogelijk van kunnen genieten? Om dit te realiseren kun je gebruikmaken van een elektrische terrasverwarmer. 

Een terrasverwarmer zorgt er namelijk voor dat het op jouw plek aangenaam blijft, wanneer het buiten afkoelt. Maar welke past het beste bij jouw wensen? In dit artikel gaan we dieper in op de beste elektrische terrasverwarmers. Het voordeel van een elektrische terrasverwarmer is dat je geen gas hoeft te gebruiken, waardoor hij nooit ‘op’ zal gaan. Het werkt dus zo makkelijk als stekker erin en aanzetten. Plug-and-play! 

Er zijn veel verschillende keuzes die je moet gaan maken voordat je een elektrische terrasverwarmer wilt gaan kopen: Wil je hangend of staand? Ga je voor veel of weinig vermogen en welk vermogen heb je nodig om jouw ruimte te verwarmen? 
Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt hebben we bij TerrasTotaal de beste elektrische terrasverwarmers van 2024 op een rijtje gezet. Hierbij hebben we rekening gehouden met factoren zoals de prijs, kwaliteit, gebruik, duurzaamheid, etc. De beste elektrische terrasverwarmer van 2024 is volgens TerrasTotaal de Eurom Q-time 2000.

Onze top 7 elektrische terrasverwarmers:

  1. Eurom Q-time 2000
  2. Sunred Dark 2000
  3. VONROC Marsili 2000
  4. LifeGoods 2000W
  5. Sunred Silver 2000
  6. Eurom Partytent Heater 1502
  7. Sunred Sirius 2100

1 – Eurom Q-time 2000

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De Eurom Q-time verwarmt ongeveer 14 m2 bij 2.000 watt intensiteit.

Wij snappen het; je wilt je tuin of balkon verwarmen zonder hier honderden euro’s aan uit te geven. Een perfecte terrasverwarmer zonder mega prijskaartje is de Eurom Q-time 2000. Het doet wat hij moet doen en is eenvoudig in gebruik. Je hangt deze verwarmer met de meegeleverde muurbeugel gemakkelijk op jouw gewenste plek op. Ideaal voor de kleine tot middelgrote terrassen, balkons of serres. Deze terrasverwarmer komt ook in een staande versie, die je overal kan neerzetten. Dit is de 2000S versie.

Let wel op dat je bij het ophangen van de elektrische terrasverwarmer rekening houdt met de wind. Hang de Eurom Q-time het liefst beschut zodat er geen warmte verloren gaat door de wind.

Perfecte verhouding qua prijs-kwaliteit
Zowel staand als hangend te gebruiken
De elektrische terrasverwarmer is niet geschikt voor grote terrassen
Bij veel wind gaat er warmte verloren

De beste elektrische terrasverwarmer heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en verwarmt jouw terras, serre of balkon met gemak zodat je lang met plezier buiten kunt zitten.

2 – Sunred Dark 2000

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De Sunred Dark 2000 verwarmt ongeveer 19 m2 bij 2000 watt intensiteit.

De Sunred Dark 2000 is een wand terrasverwarmer en ideaal voor een ruimte waar de warmte één kant op geblazen moet worden. Met 3 standen en een meegeleverde afstandsbediening kun je de warmte instellen voor elk geschikt moment.

In tegenstelling tot Eurom Q-time 2000 verliest de Sunred elektrische terrasverwarmer minder warmte bij wind, dit komt door het verwarmingselement die gemaakt is van carbon met een klein laagje rosé bladgoud. Door dit verwarmingselement is de heater ook in 5 seconden op maximale warmte.

Het ophangen van de heater kan niet aan elke wand. De Sunred Dark 2000 is vrij zwaar waardoor je de terrasverwarmer niet zomaar aan elke muur kunt hangen. Houd er bij het ophangen ook rekening mee dat je heater maar maximaal 40 graden kunt draaien.

Geen warmteverlies bij wind
Meegeleverde afstandsbediening
De terrasverwarmer is vrij zwaar en dus niet geschikt voor elke wand
Geen meegeleverde batterijen voor afstandsbediening

Eventjes de ruimte verwarmen met meerdere standen? Het is allemaal mogelijk met de Sunred Dark 2000. Een goede elektrische terrasverwarmer voor ruimtes waar je vanaf een vaste plek goed kunt verwarmen.

3 – VONROC Marsili 2000

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De VONROC Marsili 2000 verwarmt ongeveer 12 m2 bij 2000 watt intensiteit.

Met de VONROC Marsili 2000 verwarm je direct je ruimte op het moment dat je de heater aanzet, ideaal voor als je snel warmte wilt genereren. Met de afstandsbediening kun je tot een meter gemakkelijk de terrasverwarmer in één van de twee standen zetten: 1000 watt of 2000 watt.

Door de IP55 klasse hoef je geen rekening te houden met eventuele regendruppels die op de elektrische terrasverwarmer kunnen komen. Deze wand terrasverwarmer kun je daarom onder de overkapping hangen.

Het verwarmingselement van de VONROC Marsili 2000 is gemaakt van lowglare. Hierdoor geeft de VONROC minder rood licht dan andere terrasverwarmers. Het nadeel is wel dat er hierdoor minder warmte uit de lamp komt waardoor de terrasverwarmer niet geschikt is voor grotere ruimtes.

Direct warmte, geen opwarmtijd
Spatwaterdicht door IP55 klasse
Licht kan wat fel zijn in tegenstelling tot andere heaters
Niet geschikt voor grotere ruimtes, tenzij je er twee koopt

Voor een leuke prijs verwarm je met de VONROC Marsili snel een kleinere ruimte met prettige warmte. Het licht mag dan wel minder rood zijn maar het kan toch vrij fel uitvallen.

Bereken jouw stroomverbruik

Een belangrijk aspect bij het kopen van een elektrische terrasverwarmer is het stroomverbruik en de verwachte kosten. Met de tool van TerrasTotaal bereken je eenvoudig het stroomverbruik van jouw volgende terrasverwarmer!

Bereken je verbruik

4 – Auronic Terrasverwarmer 2000W

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De Auronic Terrasverwarmer verwarmt ongeveer 20 m2 bij 2000 watt intensiteit.

De Auronic is makkelijk voor als je je terrasverwarmer in meerdere situaties wil gebruiken. Het heeft namelijk 3 standen, is kantelbaar, verstelbaar en kan zowel hangend als staand opgehangen worden. Staand is deze heater verstelbaar van 1,57 tot 1,90 meter.

Een groot voordeel van de Auronic Terrasverwarmer is dat er standaard een afstandsbediening meegeleverd wordt zodat je vanaf een afstand de heater aan en uit kan zetten. Het is wel goed om te weten dat de heater pas helemaal uitgaat op het moment dat de stroom eraf gehaald wordt, enkel via de afstandsbediening is dus helaas niet genoeg.

Doordat de terrasverwarmer verstelbaar en kantelbaar is kan deze gebruikt worden in vele situaties. Omdat je naast het ophangen de heater staand kunt gebruiken, verplaats je de Auronic gemakkelijk naar de koelere plek van de ruimte.

Zowel hangend als staand te gebruiken
Gaat automatisch uit bij eventueel vallen
De Auronic zit in het hoge prijsklassement
Gaat niet helemaal uit als je op uit knop drukt

Al met al is de Auranic Terrasverwarmer vooral geschikt voor iemand die op zoek is naar flexibiliteit voor op het terras en in de late avonden op verschillende standen wil verwarmen.

5 – Sunred Silver 2000

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De Sunred Silver 2000 verwarmt ongeveer 22 m2 bij 2000 watt intensiteit.

Heb je veel wind op je terras of in je tuin? Dan is de Sunred Silver 2000 een hele goede keuze. Deze terrasverwarmer is zowel staand als hangend te verkrijgen (kijk goed bij het bestellen) en daarom ideaal voor een ruimte tot ongeveer 22 m2 waar veel wind is.

Bij het ontwikkelen heeft Sunred vooral gelet op het maken van een verwarmelement. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld om zo min mogelijk warmte te verliezen. De Sunred Silver 2000 heeft een laagje roségoud over het element, voor extra reflectie van de warmte.

In tegenstelling tot Auranic moet je voor het aanschaffen van deze terrasverwarmer goed nadenken hoe je deze wil plaatsen. Ga je voor de staande of hangende variant? In dit prijsklassement wel een nadeel. Ook heeft de Sunred geen verschillende warmtestanden.

Vrijwel geen warmteverlies bij verwarmen
De Sunred Silver 2000 komt met afstandsbediening
Je moet vooraf kiezen voor de staande of hangende versie
Er zijn geen verschillende warmtestanden mogelijk

Bij de Sunred Silver 2000 betaal je voor een heater om warmteverlies te voorkomen. Heb je veel wind op je terras? Dan is de Sunred Silver dus zeer geschikt! Heb je geen last van veel wind op je terras, kijk dan eens naar een andere terrasverwarmer.

6 – Eurom Partytent Heater 1502

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De Eurom Partytent Heater 1502 verwarmt ongeveer 14 m2 bij 1500 watt intensiteit.

Heb je een ruimte waar een staande of terrasverwarmer aan de muur geen mogelijkheid is? Dan is de Eurom Partytent Heater 1502 een ideale heater voor jouw ruimte. Door de uitstraling kan de Eurom ook een leuke toevoeging aan je ruimte zijn.

Zoals de naam al suggereert is deze terrasverwarmer uitermate geschikt om op te hangen in een partytent. Door middel van de meegeleverde ketting hang je de Eurom makkelijk op hoogte.

Het fijne aan de Eurom Partytent Heater 1502 is het koord. Trek één keer en de heater gaat aan met 750w, trek nogmaals en de heater schakelt naar 1500w warmte. Hang de terrasverwarmer alleen niet te hoog op, het verwarmingselement is niet gemaakt om een grote ruimte te verwarmen.

Makkelijk op te hangen door ketting
Heeft een vintage uitstraling
Je kan geen grote ruimte verwarmen
Er is geen afstandsbediening meegeleverd

Snel even een terrasverwarmer in een partytent ophangen of permanent aan je plafond? Met de Eurom Partytent Heater 1502 verwarm je vanaf boven gemakkelijk een ruimte zodat je lang in de partytent kunt blijven.

7 – Sunred Sirius 2100

Is deze terrasverwarmer geschikt voor jouw ruimte? De Sunred Sirius 2100 verwarmt ongeveer 19 m2 bij 2100 watt intensiteit.

Net als de Eurom is de Sunred Sirius 2100 een plafond terrasverwarmer en daarom uitermate geschikt voor een plafond of ruimte waar je enkel een heater aan je plafond kunt monteren. Door middel van het halogeen verwarmingselement verliest de Sunred relatief weinig warmte. 

De Sunred komt met een afstandsbediening om de terrasverwarmer te kunnen bedienen. Dat is fijn alleen moet je helaas wel zelf een knoopcel batterij aanschaffen, deze wordt niet standaard meegeleverd voor deze prijs.

De terrasverwarmer heeft drie standen (900, 1200 en 2100 watt). Dit is ideaal want zo kun je gedurende de avond wanneer het afkoelt een steeds warmere stand aanzetten. Met de warmste stand kun je tot 19m2 verwarmen. Je betaalt dan wel meer in vergelijking met andere plafond heaters maar hiervoor krijg je wel een heater met veel vermogen terug.

Je kunt met gemak een grote ruimte verwarmen
De Sunred Sirius 2100 verliest weinig warmte
Er kan wat meer licht van de heater afkomen
Bij de afstandsbediening is geen batterij meegeleverd

Het verwarmen van een grote ruimte kan makkelijk met de Sunred Sirius 2100. Het ophangen kan gemakkelijk en met de afstandsbediening kun je gemakkelijk switchen tussen de drie warmtestanden.

Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu